lördag 14 juni 2008

Spaniens panikmöte

Fruktar Zlatan – backarna får inte delta offensivt
INNSBRUCK. Tidigare i veckan samlade Spaniens förbundskapten Luis Aragonés sin backlinje till ett videomöte.
Enda punkten på programmet: Sveriges 1–0-mål mot Grekland.
Aragonés förbjuder nu sin backlinje att delta offensivt, så stor är oron för vad Zlatan och Henke kan ställa till med.

Enligt spanska uppgifter som Sportbladet tagit del av hölls mötet i torsdags. Aragonés ska ha visat Zlatan Ibrahimovics 1–0-mål upprepade gånger för sin backlinje.
Budskapet till spelarna var tydligt:
– Ni måste se upp med Ibrahimovic och Larsson, ni får inte tappa koncentrationen en enda sekund. Grekland gjorde ett misstag, se vad som hände, sa Aragonés och spelade upp målet igen där Grekland låter Ibrahimovic vända upp, väggspela med Larsson och sedan vräka upp bollen i bortre krysset med en sträckt högervrist.
Den spanske förbundskaptenen är så oroad över vad Ibrahimovic/Larsson kan ställa till med att backlinjen har fått uttryckliga order om att inte delta i offensiven. Backlinjen får ­bara delta offensivt om det är absolut nödvändigt och den offensive höger­backen Sergio Ramos har fått uttryckliga order om att inte gå framåt så ofta som han brukar.
På gårdagens presskonferens svarade han på Sportbladets fråga om Ibrahimovic/Larsson:
– Två av turneringens absolut bästa anfallare. Den ene är uppfinningsrik (Zlatan), den andre både jobbar hårt och gör mål (Henke). Men vi får inte heller glömma Johan Elmander som jag gillar skarpt.
I kväll kan hans spanska landslag ställas mot alla tre.

Inga kommentarer: