tisdag 21 juli 2009


Fråga:
Jag har en fråga angående fettförbränning. Om jag tar en timmes promenad i rask takt varje dag, äter normalt och inte är för stridig. Hur lång tid tar det innan jag ser resultat? Är verkligen promenader det bästa sättet att bränna fett? Det är ju helt otroligt i så fall eftersom promenader dessutom är ett skönt sätt att motionera.




Bim Åkers Bim Åkers Svar:
Hej ,
Det är sant att promenader är ett utmärkt sätt att bränna fett. Kroppen ser fett som en bra energireserv och vill gärna behålla sina lager så länge som möjligt. Det gäller att "lura kroppen" lite. Vi bränner fett vid cirka 50 - 55 % av maxpuls, och då räknas maxpuls 220 - ålder. Du når upp till denna puls genom promenader oftast. De flesta tror att jogging, löpning, är det bästa sättet och springer så andan knappast finns där. Det som händer är att kroppen tar kolhydrater och proteiner som bränsle istället vid för hög puls.
Försök få låna en pulsmätare, det finns lite olika typer, för att kolla var Din puls håller sig vid en promenad. Sedan bör Du få kolla kroppssammansättningen också och detta brukar gym kunna hjälpa till med. Det är oerhört spännande att se hur kroppssammansättningen förändras. Fettprocenten minskar och detta tar en stund, några månader är en lagom tidsrymd. Det sker inte över en dag dessvärre.
Lycka till med sköna långa promenader önskar Dietist Bim

Inga kommentarer: