Fyllda Zucchinis (4 port, 91 kcal/port)
4 zucchini, á ca 175 g.
1 tryck olivolja på sprayflaska
1 liten gul lök, grovhackad
2 vitlöksklyftor, hackade
115 g rivna morötter
115 g konserverade röda kidneybönor, avrunna och sköljda
1 msk tomatpuré (kan uteslutas)
1 msk färsk koriander
peppar
1½ dl vatten
4 tomater, tjocktskivade
- Sätt ugnen på 190 grader. Dela zucchinin i halvor på längden och gröp ur innanmätet med en sked. Hacka det urgröpta köttet och lägg det i en matberedare. Lägg de urgröpta zucchiniskalen i en stor ugnsfast form och täck dem med kokande vatten. Låt dem ligga där i 10 min, häll sedan bort vattnet och lägg zucchinin åt sidan.
- Häll olja, lök, vitlök, morötter, bönor, eventuell tomatpuré, och hackad koriander i matberedaren och blanda. Smaka av med peppar och fyll de urgröpta zucchiniskalen med smeten. Jämna till ytan.
- Lägg zucchinin i en stor ugnsfast form och häll på vattnet. Täck formen med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 35 min.
- Lyft ut formen ur ugnen och lägg de skivade tomaterna över fyllningen. Ställ tillbaka formen i ugnen och tillaga i ytterligare 10 min eller tills zucchinin är mjuk och fyllningen rykande varm. Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar