söndag 1 augusti 2010

Så äter en sumobrottare

Skippar frukost Att inte äta frukost sänker ämnesomsättningen och kan leda till att man vräker i sig senare under dagen.

Äter två gigantisak mål Ett normalintag av kalorier för en man är 3 000–3 500/dygn. En sumo-brottare konsumerar 20 000 kalorier/dygn. Sumobrottare får i sig alla sina kalorier på två måltider, den senare så nära sömn som möjligt för att kroppen ska ta upp födan så långsamt som möjligt och omvandla den till fett.

Dricker öl till maten En sumobrottare kan dricka upp till sex öl till maten. Ölen består av ”tomma kalorier” – vilket betyder att den inte har något näringsvärde med undantag för att tillhandahålla energi, det innebär att ölen lagras som fett.

Träna på tom mage Motion ökar ämnesomsättningen, men träning på fastande mage sänker faktiskt ämnesomsättningen på sikt. Detta beror på att kroppen försöker spara så mycket bränsle som möjligt genom att ransonera vad som finns tillgängligt.

Sociala måltider Genom att äta med andra och umgås tenderar vi att äta mer mat eftersom det då tar längre tid att bli mätt.

Sov efter maten Sumobrottare sover vanligen fyra timmar direkt efter lunch. Detta tillåter att kalorier lagras som fett i kroppen i stället för att användas som energi.

Inga kommentarer: