20 st
I Indien serveras spröda papadums, gjorda på lins- eller ärtmjöl. Detta recept baseras på vetemjöl, som med chili, paprika och lök ger goda och smakrika papadums.
Ingredienser
1 röd chili½ grön paprika
1 liten gul lök
6 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
½ dl matolja
1½ dl vatten
½ dl matolja till stekning
Gör så här
Kärna ur chilin och paprikan. Skär dem i mycket små tärningar. Skala och finhacka löken.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda ner chili, paprika och lökhack i mjölblandningen. Tillsätt olja och vatten. Arbeta snabbt samman allt till en smidig deg.
Dela degen i 20 bitar. Kavla ut varje degbit till en tunn kaka, ca 20 cm i diameter, på ett mjölat bakbord.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek ett bröd i taget i oljan, ca 1 minut per sida. Tryck ner brödet med en gaffel eftersom de lätt pöser upp.
Ta upp brödet med en hålslev. Lägg dem på galler. Låt dem svalna och droppa av.
Tycker du att det är besvärligt och osar för mycket när du steker i olja? Då passar det dig säkert bättre att grädda bröden i ugnen. Lägg 2-3 papadums på en het plåt. Grädda bröden i 275 grader ca 3 minuter. Bröden får inte lika vacker färg som när de gräddas i en stekpanna men de blir garanterat både knapriga och goda ändå.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda ner chili, paprika och lökhack i mjölblandningen. Tillsätt olja och vatten. Arbeta snabbt samman allt till en smidig deg.
Dela degen i 20 bitar. Kavla ut varje degbit till en tunn kaka, ca 20 cm i diameter, på ett mjölat bakbord.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek ett bröd i taget i oljan, ca 1 minut per sida. Tryck ner brödet med en gaffel eftersom de lätt pöser upp.
Ta upp brödet med en hålslev. Lägg dem på galler. Låt dem svalna och droppa av.
Tycker du att det är besvärligt och osar för mycket när du steker i olja? Då passar det dig säkert bättre att grädda bröden i ugnen. Lägg 2-3 papadums på en het plåt. Grädda bröden i 275 grader ca 3 minuter. Bröden får inte lika vacker färg som när de gräddas i en stekpanna men de blir garanterat både knapriga och goda ändå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar