söndag 15 februari 2009

På besök i Östersund

I helgen åkte Sundsvalls IBF Ungdom till Östersund för två stycken bortamatcher. En mot Brunflo och en mot Frösö.
Vi börjar med Brunflomatchen. Vi åkte från Sundsvall 9.15 för att samlas på Kastalskolan i Brunflo för vår första bortamatch.. Tog en prommis innan matchen som alltid, för att sträcka på benen och bli riktigt pigga inför matchen.
Första perioden var riktigt seg och vi kom inte riktigt igång (första period-förbannelsen). Första perioden slutade 1-0 till Brunflos fördel.
Vi taggade till till period nummer två, och ca 10 min i matchen började vi spela riktigt fint! Denna period slutade 2-4. Riktigt skönt, och inte direkt rädd för sista perioden, gick vi in och gjorde vad vi skulle och det slutade med en 9-4 vinst. Perioden slutade 1-5.
Efter matchen så skulle vi tacka alla spelare som man alltid gör, då kom Brunflos tränare fram till mig och skakade min hand och sa "ja du var verkligen bäst på plan idag" tack, det värmde verkligen, man behöver beröm för sitt jobb ibland kan ja säga!
Målgörare:
Ellinor Strömberg, 8 mål
Cecilia Risberg, 1 mål
Efter matchen kollade vi på herrmatchen mellan Brunflo och Timrå- jäklar vad spännande det var, 4 min in i matchen skadades timråmålvakten, så en utespelare fick sätta sig i mål, brunflo gjorde en hel del mål, men trots det slutade aldrig timrågrabbarna att spela, dom tog igen och låg
inte under med alltför många mål! Skoj att se!


Sen åkte vi till Mimergården, som ligger i Torvalla, strax utanför Östersund. En suuuupermysig skola kan ja säga, vi sov i ett klassrum och det gick hyffsat bra, vaknade några gånger under natten bara :) På kvällen underhållde vi oss med att spela lite innebandy och kolla på
melodifestivalen på storbildstv (värsta lyxen!) Bandyn var jäkligt skoj ska jag säga också! Tror inte det var nån som inte blödde efter de matcherna hahaha







Matchen emot Frösö gick inte alls lika bra som matchen dagen före mot Brunflo, Vi åkte till sporthallen i Östersund vid 11-11.30 tiden, gick en rask prommis och värmde upp. Alla kände sig stela och sega efter gårdagens match och nattens hårda golv, första perioden slutade 4-0 till frösö, likaså andra perioden. Vi taggade aldrig nånsin till förren i sista perioden som slutade 7-7? Om vi ändå hade kunnat böörja lika bra hade vi lika gärna kunnat vinna denna matchen, men frösö var det starkade laget idag! Matchen slutat 15-7.
Målgörare:
Sanna Dolck, 1 mål
Johanna Ågebrant, 1 mål
Lina Enander, 2 mål
Erica Bylund, 1 mål
Ellinor Strömberg, 1 mål