söndag 4 juli 2010


Nu ska jag göra middag. Var precis och handlade med mamsen. Tack mamma! :) Jag ska göra

Marinerad tofu med grönsaker


Ingredienser

(4 portioner)

500 g naturell tofu
1 dl tamarisoja
1 msk riven färsk ingefära
1 msk riven vitlök
1 röd chilifrukt
1 stjälk citrongräs
2 msk sesamfrön
1 paket groddar
4 morötter
2 kålrabbi
1 pak choy eller spetskål
rapsolja

Gör så här:


1. Skär tofun i stora bitar. Blanda tamarisoja, hackad chili, riven ingefära och vitlök i en skål. Lägg i tofubitarna och marinera i 10– 30 minuter.
2. Skär morötter och kålrabbi i strimlor. Hetta upp en stekpanna och häll i olja. Ta upp tofubitarna från marinaden och strö på sesamfrön. Stek tofun i några minuter på varje sida.
3. Lägg upp på ett fat. Lägg i morötter och kålrabbi och stek i någon minut. Skär citrongräset i bitar och lägg i pannan. Häll på marinaden och låt steka tills grönsakerna fått färg.
4. Skär pak choy i stora bitar och lägg i pannan precis före servering. Plocka upp citrongräset, det ska inte ätas utan bara avge smak.
5. Lägg upp på en tallrik och toppa med tofubitarna.

Inga kommentarer: