onsdag 7 juli 2010

Tofuburgare
Tofuburgare6-8 st
300 g tofu
½ morot (ca 50 g), grovt riven
½ lök, finhackad
½ stjälk blekselleri, finhackad
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
3 msk barbecuesås, tomatsås eller chilisås
2 msk rostade solrosfrö
2 msk färsk finhackad basilika eller oregano, eller 2 tsk torkad
1 ½ tsk salt
peppar
2-3 msk mjöl
ströbröd till panering

Smula tofun i en bunke. Fräs morot, lök och selleri mjuka i lite olja, tillsätt vitlök och paprikapulver och rör om någon minut. Blanda ner i tofun tillsammans med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och kryddor, och tillsätt så mycket mjöl att smeten går att forma till burgare. Forma till 6-8 burgare, vänd i ströbröd och stek gyllenbruna på båda sidor. Servera i bröd med burgardressing, barbecuesås eller rhode island-dressing, eller med potatis, sås och gröna grönsaker.

Inga kommentarer: